• King's Day % tot €50 korting
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Canclini

Canclini Overhemden

Canclini is één van de beste Italiaanse weverijen. Sinds 1925 maakt Canclini excellente wevingen van superieure kwaliteit. Canclini combineert de beste katoensoorten met de allerfijnste weef methoden. Dit zorgt voor de allerbeste ""Canclini"" wevingen beschikbaar voor overhemden en shirts. Alle Canclini wevingen zijn van Egyptisch katoen vervaardigd. Bekijk hier alle overhemden met de Italiaanse wevingen van Canclini. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Over Canclini Tessile

Canclini stelt zich tot doel te excelleren in de productie, het gebruik van grondstoffen en in de maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het excelleren in productie gebeurd al bijna 100 jaar door continue te innoveren en de nieuwste productiemethoden te gebruiken. Door het duurzaam om te gaan met grondstoffen kan het bedrijf zeker stellen dat voldaan wordt aan de hoogste ecologische kwaliteit van de wevingen. Canclini stelt zich tot doel om een organisatie te zijn die "Un Sorriso in Piu" geeft. Dit is onlangs een aparte stichting van Canclini geworden: het helpen van gezinnen in moeilijke omstandigheden. In alle facetten van het productieproces probeert Canclini dus te excelleren. Zonder hierbij het allerbelangrijkste uit het oog te verliezen: Het leveren van de allerbeste Canclini Tessile wevingen.

Logo Canclini

De geschiedenis van Canclini

Canclini is in 1925 opgericht. Het motto is al vanaf dag 1: "Creating together, side by side". Sinds 1925 is het doel van het bedrijf om de meest fantastische Italiaanse wevingen te produceren. Het bedrijf is als onderdeel van de zijde industrie in de regio Como opgericht. Van oorsprong is het bedrijf goed in het vervaardigen van het beste zijde. Met de komst van de tweede generatie in 1960 is daar verandering in gekomen. De tweede Canclini generatie zag in katoen meer toekomst. De vraag naar zijde was namelijk tanend en het proces zeer intensief. Vanaf het begin exporteerde Canclini de wevingen naar Duitsland en Frankrijk. Deze markten werden ook direct de belangrijkste afzetpunten. In 1980 verhuisde ze naar Guanzate, een kleine plaats in de Como regio. Dit is dichtbij de Bergamo regio, waar veel andere beroemde Italiaanse weverijen zitten. Tegelijk hiermee kwam de derde generatie Canclini familie aan het roer. Nieuwe spin machines en semi-automatische weefmachines werden aangekocht.

Canclini nu: continue innovatie

Door continue te innoveren is Canclini een vooraanstaande Italiaanse wever. Het behoort tot de top van de wereld op het gebied van wevingen. De wevingen van Canclini worden in de allerbeste shirts gebruikt. Bekend zijn de jaarlijks wisselende wevingen: de collectie. Hiermee wordt elk jaar aandacht besteed aan de stijlen van dit moment. Canclini kan dit doordat ze een eigen onderzoeks en innovatie afdeling hebben. Deze ontdekt mode trends en zorgt ervoor dat deze met de nieuwste weeftechnieken worden geproduceerd. Canclini heeft een nieuwe objectieve standaard neergezet in de wereld van shirt fabrics. En zal dit nog vele jaren blijven doen.

De collecties van Canclini

De rijkheid aan ideeën bij Canclini zorgen jaarlijks voor de mooiste nieuwe collecties wevingen. Zelf omschrijven ze hun collecties als een antenne voor de veranderende wereld. Aan de collecties van Canclini is het stijlbeeld van dit moment af te lezen. De collectie wordt gepresenteerd als Continuativi en seizoenscollectie. De laatste veranderd uiteraard ieder jaar en wordt samengesteld met het mooie Giza 45 katoen.

Continuativi: 1000 varianten wevingen


De Continuativi collectie bestaat uit 1000 verschillende klassieke Italiaanse en Britse wevingen. Alle Canclini Continuativi wevingen zijn gemaakt van Egyptisch katoen en Normandisch linnen. Deze draden zijn elk dubbel getwijnd gespind (ook wel two ply genoemd). Elk van deze afzonderlijke draden heeft een test doorstaan om de duurzaamheid en sterkte te meten. Zo wordt verzekerd dat met de beste grondstoffen wordt gewerkt. Een deel van de collectie wordt geproduceerd met het Giza 45 katoen. Dit heeft een natuurlijke glans, extreme zachtheid en is heerlijk om te dragen. Met een weving van de Continuativi collectie ben je er zeker van dat het letterlijk als tweede huid aanvoelt.

Giza 45 en Egyptisch katoen

Egyptisch katoen staat garant voor de allerhoogste kwaliteit. Al eeuwenlang staat deze katoensoort bekend als van de allerhoogste kwaliteit en is het een echt begrip geworden. Het heeft de reputatie ‘de beste katoen soort ter wereld’ te zijn. Dit komt door de combinatie van zachtheid, robuustheid en superieure eigenschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat overhemden gemaakt van Egyptisch katoen alleen door de beste overhemd ateliers gemaakt worden.

Merken met shirts van Canclini

Alleen de beste merken gebruiken de wevingen van Canclini. De merken worden persoonlijk geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste shirtmakers de beste wevingen van Canclini kunnen gebruiken. Merken als Profuomo Sky Blue, van Laack, Jacques Britt en Emanuel Berg. De mooiste shirtmakers ter wereld die zorg dragen dat de beste wevingen ook goed gebruikt worden.

Canclini wevingen online kopen

Op Overhemden.com vindt u een breed aanbod aan overhemden met Canclini weving online. Alleen de beste merken zijn hier goed genoeg voor. Alle overhemden met Canclini weving zijn vervaardigd door de allerbeste overhemdmakers. Hierdoor draagt het shirt letterlijk als tweede huid.