• 2+1 GRATIS % 3 halen, 2 betalen
BEL ONS: 020-2331695
Overhemden specialist van Nederland & België
Gratis verzending vanaf 80 €
Wijzigings- en monogramservice
Monti

Monti Overhemden

Tessitura Monti is één van de beste Italiaanse weverijen. Sinds 1911 maakt Monti excellente wevingen van superieure kwaliteit. Tessitura Monti combineert de beste katoensoorten met de allerfijnste weef methoden. Dit zorgt voor de allerbeste ""Tessitura Monti"" wevingen beschikbaar voor overhemden en shirts. Tessitura Monti vertaald vanuit het Italiaans betekent letterlijk ""bergen weven"". Alle Tessitura Monti wevingen zijn van Egyptisch katoen vervaardigd. Bekijk hier alle overhemden geweven met de Italiaanse wevingen van Tessitura Monti. Lees meer...

Filters sluiten
Geen resultaten gevonden voor de filter!

Over Tessitura Monti

De Gruppo Tessile Monti is één van de beste Italiaanse weverijen. Sinds 1911 produceert het bedrijf wevingen met het beste katoen. Tegenwoordig heeft Tessitura Monti vijf productiefaciliteiten en drie naai ateliers. Technologie, innovatie en internationalisering zorgen ervoor dat het bedrijf zich continue kan aanpassen aan de snel veranderende globaliserende wereld. Typisch Italiaans aan de wevingen zijn de kleurcombinaties met interessante weefpatronen. Dit wordt ook wel de stempel die Monti op overhemd collecties drukt genoemd.

Het logo van Monti Tessitura of

Monti overhemden

Overhemden en shirts die gemaakt worden van Monti stoffen zijn een weerspiegeling van de rijke historie van dit merk. Luxe overhemden en shirts gemaakt van de allerbeste stoffen met een volle en onderbouwde basis om trots op te zijn.

Fratelli Monti: Een wereldleider in de beste shirts

De wereldleider in premium kwaliteit wevingen voor shirts: Tessitura Monti. Door het continue gebruiken van de nieuwste katoen structuren worden kwaliteit en innovatie gewaarborgd. De klassieke stempel van Monti: het gebruik van de mooiste weefmethoden en kleurcombinaties is in elke nieuwe collectie terug te vinden. De kwaliteit van de kleuren wordt gewaarborgd door speciale methoden om het draad te verven.

Monti overhemden - de weverij uit Italie

Egyptisch katoen

Egyptisch katoen staat garant voor de allerhoogste kwaliteit. Al eeuwenlang staat deze katoensoort bekend als van de allerhoogste kwaliteit en is het een echt begrip geworden. Het heeft de reputatie ‘de beste katoen soort ter wereld’ te zijn. Dit komt door de combinatie van zachtheid, robuustheid en superieure eigenschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat overhemden gemaakt van Egyptisch katoen alleen door de beste overhemd ateliers gemaakt worden.

De geschiedenis van Monti - 1911: Fratelli Monti Company

In 1911 richtten de gebroeders Monti de "Fratelli Monti Company" op. Het gebroederschap Monti. De drie boers, Evaristo, Venerio en Bruno maakten van een familie activiteit een geavanceerd industreel geheel. De originele techniek hebben ze geleerd van opa Monti. Giorgio Giuseppe Monti produceerde popeline wevingen met de hand. Puur vakmanschap. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werden de broers opgeroepen om te vechten. Het bedrijf moest hierdoor een alternatieve weg inslaan. Het bleef een tijdje stil.

Een onafhankelijk bedrijf in 1935

Na bijna 25 jaar was het tijd voor de volgende grote stap voor de gebroeders Monti. Het bedrijf werd onafhankelijk. Een eigen spinfaciliteit werd opgezet in het Italiaanse Montebelluna. Ondanks de daarop volgende Tweede Wereldoorlog bleef het bedrijf gestaag groeien. Dit zorgde voor een grote expansie in 1947. Het bedrijf werd één van de toonaangevende shirt wevers ter wereld. Monti was een begrip.

Fratelli Monti S.P.A.: 1967

De naam van het bedrijf werd veranderd in "Fratelli Monti S.P.A.". Het bedrijf werd nu echt volwassen. De wevingen werden gebruiken in shirts overal ter wereld. Zo werden nieuwe productie faciliteiten geopend. En nieuwe naai ateliers in India en Tsjechië werden geopend. Het echte vakmanschap, de productie van hoge kwaliteit Monti Egyptisch katoen wevingen, bleef in Italië. Tot de dag van vandaag.

2011: Monti bestaat 100 jaar

Tessitura Monti is tegenwoordig één van de bekendste en grootste weverijen ter wereld. Door hoge kwaliteits eisen te stellen aan het gebruikte katoen: al het katoen is Egyptisch katoen. Kan het bedrijf al honderd jaar lang kwaliteit garanderen. Het katoen blijft doorontwikkeld worden. En de wevingen worden steeds verfijnder. Wat niet veranderd is het vakmanschap. Het Italiaanse vakmanschap van de Fratelli Monti wordt generatie op generatie doorgegeven.

Merken met shirts van Tessitura Monti

Alleen de beste merken gebruiken de wevingen van Tessitura Monti. De merken worden persoonlijk geselecteerd om ervoor te zorgen dat alleen de beste shirtmakers de beste wevingen van Tessitura Monti kunnen gebruiken. Merken als Sleeve7, Circle of Gentlemen van Laack, Jacques Britt, R2 en Emanuel Berg. De mooiste shirtmakers ter wereld die zorg dragen dat de beste wevingen ook goed gebruikt worden.

Tessitura Monti wevingen online kopen

Op Overhemden.com vindt u een breed aanbod aan overhemden met Tessitura Monti weving online. Alleen de beste merken zijn hier goed genoeg voor. Alle overhemden met Tessitura Monti weving zijn vervaardigd door de allerbeste overhemdmakers. Hierdoor draagt het shirt letterlijk als tweede huid.